Oriental Bulgur

Bulgur var ursprungligen delikatess i Mellanöstern, Nord-Afrika och Medelhavsområdet. Bulgur som består av hela vetekärnor som ångkokats, torkats och sedan krossats. Bulgur liknar couscous men i bulgur bevaras en större del av vetekornen, vilket gör bulgur mer närings- och fiberrikt. Linea Verde Oriental Bulgur är ett lättanvänt livsmedel eftersom det går fort att tillaga och är mycket lagringståligt. Linea Verde Oriental Bulgur lämpar sig väl för olika vegetariska och kycklingrätter och används istället för pasta eller ris. Linea Verde Oriental Bulgur är snabb att tillreda, eftersom bulgur inte kräver annat än upphettat vatten.

Gluteinfri Oriental Bulgur är det mest hälsosamt produkt i Linea Verde familjen!

Tillagning:

  1. Koka vatten, olja och salt i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.
  2. Rör om och tillsatt Bulgur.
  3. Låt svälla circa 8 min.
  4. Ta från plattan om 2 min. Rör om bulguren så att den blir lös före servering.

I vår blog hittar du de nyaste och mest delikata couscousrecepten, tips, samt serveringsförslag.

  • Näringsvärde/100g:
  • Energi1440 kj / 342 kcal
  • Protein11,5 g
  • Kolhydrat68 g
  • Fett1,5 g
  • Fiber10 g
  • En portion (62,5 g) innehåller:
  • Energia213 kcal (10 % *)
  • Protein7 g (14 % *)
  • Kolhydrat43 g (16 % *)
  • Fett0,9 g (1 % *)
  • Fiber6 g (25 % *)
  • Natrium6 mg (<1 % *)
  • *Av en vuxen persons dagliga intag (GDA)
Tulosta sivu