Rakentuuko sinunkin pääsiäismenusi klassikkoruoista? Lammasta, karitsaa, mämmiä ja pashaa vai uudempia makuja? Pääsiäisenä on aikaa nauttia hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta. Kevään suurin ruokajuhla antaa syyn herkutella.
Me Linea Verdellä valmistamme pääsiäismenun klassisista herkuista: alkuun guacamolella täytettyjä kananmunia, pääruoaksi kahvilla maustettua lammasta kvinoapedillä ja jälkiruoaksi raikasta passionpashaa.
1 kypsä avocado
½ limetin kuori ja mehu
2 rkl majoneesia
2 rkl hienonnettua korianteria
ripaus suolaa ja mustapippuria
- Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmälihat kulhoon. Raasta limetti avokadon päälle ja purista mehu joukkoon. Lisää majoneesi ja mausteet. Soseuta ainekset keskenään tahnaksi.
- Kuori ja halkaise kanamunat ja lusikoi täyte kanamunien pinnalle.
n. 1,5kg suomalainen karitsanpaisti
kahvimarinadi:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 rkl kahvia
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 rkl balsamicoa
- Laita lammas vuokaan.
- Purista valkosipulinkynnet ja sekoita marinadin ainekset.
- Levitä marinadi lampaan pintaan tasaiseksi kerrokseksi.
- Laita lammas muovipussiin ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
- Ota karitsanpaisti jääkaapista huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
- Kypsennä paistia 200-asteessa 15 minuuttia. Valele paistia muutaman kerran paiston aikana pohjalle valuvalla liemellä. Laske lämpötila 150-asteeseen ja kypsennä reilu tunti tai kunnes sisälämpömittari näyttää 70 astetta.
- Anna paistin vetäytyä noin 20 minuuttia folion alla ja valmista sillä aikaa quinoa.
- Huuhtele kvinoa. Kaada se kiehuvaan veteen ja keitä noin 15min.
- Tarjoile lammas ja kvinoa minttuhyytelön kanssa
250 g vanilijalla maustettua rahkaa
1 dl kuohukermaa
50 g sulatettua voita
2 rkl sokeria
1 kananmunan keltuainen
3 rkl mantelirouhetta
3 passionhedelmää
- Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.
- Nosta seos sideharsolla vuorattuun siivilään ja anna valua kylmässä yön yli.
- Muotoile seoksesta kahden lusikan avulla kananmunanmuotoiset annokset
- Halkaiset passionhedelmät ja kaavi sisus kastikkeeksi päälle.