LineaVerde

Linea Verde är ett märke för mat av hög kvalitet från Medelhavsregionen. Vår avsikt är att erbjuda njutbara stunder åt dig med familj och vänner, i form av läcker, snabbtillverkad mat. Våra produkter är tillverkade av noggrant valda ingredienser, iakttagande av stränga hygienregler. Vi vill komma med någonting nytt till den finska matkulturen och erbjuder… Read LineaVerde »

Linea Verde är ett märke för mat av hög kvalitet från Medelhavsregionen. Vår avsikt är att erbjuda njutbara stunder åt dig med familj och vänner, i form av läcker, snabbtillverkad mat. Våra produkter är tillverkade av noggrant valda ingredienser, iakttagande av stränga hygienregler. Vi vill komma med någonting nytt till den finska matkulturen och erbjuder mat, som har ansets vara god och hälsosam, runtom i världen i årtusenden.

Vad är couscous?

Couscous var ursprungligen berbernas delikatess i Nord Afrika. En annan teori är att couscous tillverkats i Mellanöstern under Abrahams tid. Det har också framförts att couscous har sitt ursprung i Karthago, i nuvarande Tunisien. I alla fall har denna delikatess avnjutits runtom i världen i tusentals år!
Couscous är en del av en måltid som serveras i stället för ris eller pasta, med till exempel kött-, fisk-, och grönsaker. Även bröd kan tillverkas av couscous. Skillnaden i tillredningen, i motsats till potatis och ris, är att couscous inte behöver kokas. Uppkokat vatten räcker. Härmed är en snabb och enkel tillredningsprocess en av couscousens fördelar.
Couscous tillverkas ofta av durum vete. Korn, hirs och majs är alla även allmänna råvaror. Som hälsosammast är couscous tillverkad av bulgur vete. Bulgur innehåller mera mineraler och B- och K-vitamin, fosfor, järn, mangan och protein, än till exempel i ris och pasta. På grund av dess rikliga näringsvärden är Bulgur Couscous ett bra val för människor med vegetariska matvanor.
Ifall du vill ha ytterligare information om Linea Verde, veta mer om våra produkter eller ge oss feedback ber vi dig kontakta oss på adressen info@suomeniglu.fi eller ring +358 9 2709 2990.