Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan kasvisruokavalio sopii kaikkiin elämänvaiheisiin ja kasvissyönnin suosio onkin kasvussa Suomessa ja muualla maailmassa. Terveellinen ja täysipainoinen kasvisruokavalio koostuu viljavalmisteista, palkokasveista, soijapaputuotteista, siemenistä, pähkinöistä, hedelmistä, kasviöljyistä ja kasviksista.
Avainsana: kasvisruoka
Kukapa ei rakastaisi couscousia
Couscous on pikkuhiljaa tullut tutuksi myös suomalaiskeittiöissä. Lähi-idästä peräisin oleva lisuke antaa vaihtoehdon niin perunalle, riisille kuin pastallekin. Linea Verde Couscous valmistetaan karkeasta durumvehnästä jauhamalla. Sitä pyöritellään, kunnes siitä tulee pieniä pellettimäisiä helmiä. Alun perin couscous on tarjoiltu tagine-ruokien kanssa höyryävänä kekona. Suomalasikeittiössä couscousin kylkeen sopivatkin mainiosti niin liha-, kala- kuin kasvisruoat. Siitä saa myös maukkaan ja ruokaisan lisän salaatteihin ja käytetään sitä myös jälkiruokana mausteiden ja maidon kanssa. Couscousin…
Linea Verde Couscoussalaatti ja grillattua parsaa
Kesällä tankoparsat pääsevät salaatin joukkoon grillattuna. Mukaan keitetään herkullista Linea Verde couscousia ja makua antamaan sekaan laitetaan porkkanaa, paprikaa ja retiisiä. Salaatin viimeistelee lime, chili ja runsas määrä yrttejä. Parsa-couscoussalaatti voidaan nauttia sekä lämpimänä että kylmänä. Gluteenittoman version saat, kun vaihdat couscousin quinoaan. Nam!
Couscoussalaatti vuohenjuuston ja tuoreiden marjojen kera
Linea Verde Couscous-vuohenjuustosalaatti on ruokaisa lounas, jonka kruunaa paseerattu vadelma. Tuoreet marjat ja pecan pähkinät antavat salaatille rapsakkuutta. Salaatti soveltuu mainiosti myös evääksi töihin, sillä salaattia ei tarvitse lämmittää. Ruokaisa salaatti pitää nälän loitolla ja saat siitä mukavasti puhtia päivään.