Ihanat kasvikset!

Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan kasvisruokavalio sopii kaikkiin elämänvaiheisiin ja kasvissyönnin suosio onkin kasvussa Suomessa ja muualla maailmassa.  Terveellinen ja täysipainoinen kasvisruokavalio koostuu viljavalmisteista, palkokasveista, soijapaputuotteista, siemenistä, pähkinöistä, hedelmistä, kasviöljyistä ja kasviksista. 

Kukapa ei rakastaisi couscousia

Couscous on pikkuhiljaa tullut tutuksi myös suomalaiskeittiöissä. Lähi-idästä peräisin oleva lisuke antaa vaihtoehdon niin perunalle, riisille kuin pastallekin. Linea Verde Couscous valmistetaan karkeasta durumvehnästä jauhamalla. Sitä pyöritellään, kunnes siitä tulee pieniä pellettimäisiä helmiä.   Alun perin couscous on tarjoiltu tagine-ruokien kanssa höyryävänä kekona. Suomalasikeittiössä couscousin kylkeen sopivatkin mainiosti niin liha-, kala- kuin kasvisruoat. Siitä saa myös maukkaan ja ruokaisan lisän salaatteihin ja käytetään sitä myös jälkiruokana mausteiden ja maidon kanssa.  Couscousin…

Linea Verde Couscoussalaatti ja grillattua parsaa

Kesällä tankoparsat pääsevät salaatin joukkoon grillattuna. Mukaan keitetään herkullista Linea Verde couscousia ja makua antamaan sekaan laitetaan porkkanaa, paprikaa ja retiisiä. Salaatin viimeistelee lime, chili ja runsas määrä yrttejä. Parsa-couscoussalaatti voidaan nauttia sekä lämpimänä että kylmänä. Gluteenittoman version saat, kun vaihdat couscousin quinoaan. Nam!