Couscous-salaatti on piristävä vaihtoehto kesään ja sopii erinomaisesti grillatun lihan, kalan tai kanan kanssa.
Avainsana: Couscous
Linea Verde organic medium Couscous
Tuotteella on luomumerkki, mikä tarkoittaa sitä, että tuote on tuotettu EU:n luomuehtojen mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että tuotanto on tällöin: – täysin torjunta-aineetonta– ravinteita kierrättävää ja luonnonvaroja säästävää– eliölajien monimuotoisuutta vaalivaa– eläinten luontaisia tarpeita kunnioittavaa ja hyvinvointia edistävää– ilman keinotekoisia väri-, makeutus- ja aromiaineita (Lähde: luomumerkki.fi)
Maukkaan salaatin ABC
Koosta salaatti oikein, jolloin se täyttää, on maukasta ja ravinteikasta sekä juurtuu ruokavalioosi kuin itsestään. Tässä muutama vinkki; Valitse lautasellesi aina tummanvihreää salaattia, sillä niissä on parhaimmat ravintoarvot. Tallaisia salaatteja ovat mm. roomansalaatti, pinaatti, tammenlehväsalaatti ja rucola. Lisää reilusti proteiinia. Se lisää salaatin ruokaisuutta ja pitää nälän loitolla pidempään. Proteiinilisä voi hyvin olla kvinoaa, täysjyvä cous cousta tai bulguria. Niiden lisäksi perinteiset kana, kala ja liha tai pähkinät, siemnet ja…
Kukapa ei rakastaisi couscousia
Couscous on pikkuhiljaa tullut tutuksi myös suomalaiskeittiöissä. Lähi-idästä peräisin oleva lisuke antaa vaihtoehdon niin perunalle, riisille kuin pastallekin. Linea Verde Couscous valmistetaan karkeasta durumvehnästä jauhamalla. Sitä pyöritellään, kunnes siitä tulee pieniä pellettimäisiä helmiä. Alun perin couscous on tarjoiltu tagine-ruokien kanssa höyryävänä kekona. Suomalasikeittiössä couscousin kylkeen sopivatkin mainiosti niin liha-, kala- kuin kasvisruoat. Siitä saa myös maukkaan ja ruokaisan lisän salaatteihin ja käytetään sitä myös jälkiruokana mausteiden ja maidon kanssa. Couscousin…
Linea Verde Couscoussalaatti Surf and Turf
Surf & Turf! Pihviä ja mereneläviä Nyt grillataan kuin australialaiset! Surf & turf -tyylillä samassa grillissä kypsyvät mehevät pihvit ja maukkaat merenelävät. Surf & turf on nimitys annokselle, jossa yhdistellään lihaa ja kalaa tai äyriäisiä. Ota mallia grillaukseen toiselta puolelta maapalloa ja nauti australialaiseen tapaan samalla lautasella pihviä ja meren antimia!
Linea Verde Couscoussalaatti ja grillattua parsaa
Kesällä tankoparsat pääsevät salaatin joukkoon grillattuna. Mukaan keitetään herkullista Linea Verde couscousia ja makua antamaan sekaan laitetaan porkkanaa, paprikaa ja retiisiä. Salaatin viimeistelee lime, chili ja runsas määrä yrttejä. Parsa-couscoussalaatti voidaan nauttia sekä lämpimänä että kylmänä. Gluteenittoman version saat, kun vaihdat couscousin quinoaan. Nam!