Couscous-salaatti on piristävä vaihtoehto kesään ja sopii erinomaisesti grillatun lihan, kalan tai kanan kanssa.
Aiheet: Reseptit
Makujen juhlaa pääsiäisenä
Rakentuuko sinunkin pääsiäismenusi klassikkoruoista? Lammasta, karitsaa, mämmiä ja pashaa vai uudempia makuja? Pääsiäisenä on aikaa nauttia hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta. Kevään suurin ruokajuhla antaa syyn herkutella. Me Linea Verdellä valmistamme pääsiäismenun klassisista herkuista: alkuun guacamolella täytettyjä kananmunia, pääruoaksi kahvilla maustettua lammasta kvinoapedillä ja jälkiruoaksi raikasta passionpashaa.
Värikäs Bulgur – salaatti
Harmaakin päivä saa väriä, kun valmistat ihanan herkullisen salaatin bulgurista, porkkanasta, raitajuuresta ja bataatista. Tässä värikkäässä bulgursalaatissa hehkuvat oranssin, pinkin ja vihreän sävyt. Color your day! 4 dl keitettyä Linea Verde bulguria 100g paahdettua porkkanaa 100g paahdettua palsternakkaa 150g paahdettua perunaa 150g paahdettua bataattia 50g paahdettua raitajuurta Tomaattia Muutama valkosipulinkynsi Pieni pala punaista chiliä Lehtipersiljaa ja rosmariinia Keitä bulgur kypsäksi. Aseta lohkotut juurekset uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko chili ja…
Kukapa ei rakastaisi couscousia
Couscous on pikkuhiljaa tullut tutuksi myös suomalaiskeittiöissä. Lähi-idästä peräisin oleva lisuke antaa vaihtoehdon niin perunalle, riisille kuin pastallekin. Linea Verde Couscous valmistetaan karkeasta durumvehnästä jauhamalla. Sitä pyöritellään, kunnes siitä tulee pieniä pellettimäisiä helmiä. Alun perin couscous on tarjoiltu tagine-ruokien kanssa höyryävänä kekona. Suomalasikeittiössä couscousin kylkeen sopivatkin mainiosti niin liha-, kala- kuin kasvisruoat. Siitä saa myös maukkaan ja ruokaisan lisän salaatteihin ja käytetään sitä myös jälkiruokana mausteiden ja maidon kanssa. Couscousin…
”Kun loppiainen lopsahtaa, kaali kuppiin kopsahtaa”
Juhlakausi päättyy tänään vietettävään loppiaiseen ja ihanat arkiruoat palaavat ruokavalioon. Vietä loppiaista ulkoillen maukkaan ja kevyemmän aterian parissa seurustellen. Kuten vanha sananlasku sanoo - loppiaisen lounas kootaan keventäen kaalista. Me valmistimme kaalilaatikon vegaanisena Linea Verde Bulgurista. Rikkaan ravintoarvopitoisuutensa ansiosta bulgur on suositeltava vaihtoehto riisille. Herkullista ja leppoisaa loppiaista!
Quinoa -vihersmoothie
Tunnetko itsesi alavireiseksi? Tee virkistävä quinoa-smoothie aamiaiseksi ja saat lisää vireyttä päivääsi. Sekaan pinaattia, salaattia ja inkivääriä, ja mausteeksi tuoreita yrttejä. Energiset vihersmoothiet ovat loistava tapa nauttia arvokkaita ravinteita helposti päivittäin! Lisäämällä quinoaa smothieen, saat erittäin ravintorikkaan ja kuitupitoisen juoman.